Apelul Primăriei Limanu face apel către toți agenții economici din 2 Mai și Vama Veche: „Fiți responsabili, respectați regulile!”

Primăria comunei Limanu face apel către toți agenții economici care își desfășoară activitatea sezonieră în localitățile 2 Mai și Vama Veche să fie responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS COV 2 în comunitate. De asemenea, autoritățile locale atrag atenția atât turiștilor, cât și localnicilor să nu relaxeze măsurile de protecție personală.

„Trăim o amenințare reală, iar respectarea unor reguli reprezintă unica soluție în a ne proteja pe noi, dar și pe ceilalți. Sezonul estival abia a debutat, dar numărul turiștilor este în creștere, de la o săptămână la alta. Este evident că și riscurile cresc exponențial. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții expuși, iar măsurile de protecție sunt necesare pentru a menține aceste localități în sigurantță, atât pentru cei care locuiesc aici cât și pentru turiști. Este normal ca activitățile economice să repornească, dar consider că este obligatoriu ca agenții economici să fie vigilenți și să respecte toate recomandările impuse. La rândul lor, turiștii trebuie să înțeleagă că acest sezon este atipic, iar distanțarea socială, igiena personală și purtatul unei măști în spațiile publice închise reprezintă instrumentele prin care fiecare dintre noi poate să contribuie la diminuarea pericolului”, a precizat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În ceea ce privește confirmarea unui caz de îmbolnăvire în localitatea Vama Veche, primăria Limanu susține că au fost luate imediat toate măsurile necesare pentru a limita riscurile.

Totodată, pentru a limita răspândirea virusului în comunitate, Primăria comunei Limanu va organiza o serie de întâlniri cu agenții economici din zonă și reprezentanții DSP Constanta, temele de dezbatere fiind legate de măsurile de protecție atât pentru angajații sezonieri cât și pentru turiști, dar și procedurile specifice în cazul în care există suspiciuni de îmbolnăvire în zonă. Prima întâlnire va fi organizată marți, în localitatea 2 Mai.

Trimite o sesizare